Nationell samling mot hedersrelaterat våld och förtryckLänsstyrelsen Östergötland arrangerar i samråd med Socialdepartementet en konferens om hedersrelaterat våld och förtryck den 30 november.

När kommer arbetslivsreformen som löser livspusslet?S-studenter och Tankesmedjan tiden samarrangerar ett lunchsamtal om utökade friheter inom arbetslivet den 27 november.

Så skyddar vi barn och unga från nätporrI spåren av #metoo-rörelsen bjuder Sveriges Kvinnolobby och Unizon in till ett samtal om pornografins påverkan på barn och unga, sexuellt våld och övergrepp. Dessutom presenterar vi nya metoder för ökad frihet från porr på nätet. Samtalet arrangeras i samarbete med Unga Klara på Kulturhuset i Stockholm den 5 december.

Jämställdhetsarbetet kräver att kön synliggörs

Den 12 november skrev Sveriges Kvinnolobby, tillsammans med sju andra jämställdhetsexperter, i Dagens Nyheter om den oroande utvecklingen där kön osynliggörs i mål, strategier, budgetar och andra styrande dokument i offentlig verksamhet. Vår generalsekreterare, Clara Berglund, medverkade också i bland annat Ekot och TV4 Nyheterna.

Sveriges Kvinnolobby polisanmäler Surrogatförmedling

Den nyöppnade surrogatförmedlingen Tammuz har polisanmälts för brott mot lagen om adoption och FN:s Barnkonvention. Barnkonventionen slår tydligt fast att man inte får köpa eller sälja barn. Sveriges Kvinnolobby och Sverige Kvinnliga Läkares Förening står bakom polisanmälan.