Fotografering för #lönheladagen i GöteborgEfter kl. 16:00 jobbar kvinnor gratis. Varje dag. Var med och bilda det nya klockslaget i Göteborg den 7 mars!

8 nyanser av systerskap – Kakan med gäster pratar feminismSelmaStories och Bonnierförlagen bjuder in till en kväll om feminism och systerskap på Internationella kvinnodagen.

Stockholms feministiska filmfestival80 procent av biofilmerna är gjorda av män. Stockholm feministiska filmfestival pågår den 2-5 mars. Under fyra dagar visas filmer av kvinnliga filmskapare från hela världen.

Kvinnodagen med Åsa RegnérPå Internationella Kvinnodagen 8 mars bjuder jämställdhetsminister Åsa Regnér in till frukostseminarium för att diskutera hur vi förebygger och bekämpar mäns våld mot kvinnor.

Kvinnor jobbar gratis en timme varje dag

Lönegapet mellan kvinnor och män är 12,5 procent. Baserat på en arbetsdag från kl. 8-17 innebär det att män får betalt hela dagen, medan kvinnor slutar få betalt för sitt arbete klockan 16:00. Idag avslöjades det nya klockslaget vid en fotografering på Sergels torg i Stockholm. På plats för att manifestera för jämställda löner var bland andra jämställdhetsminister Åsa Regnér.