RISE-dagen 2017RISE – Riksföreningen stödcentrum mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen bjuder in till en heldag på Kulturhuset i Stockholm 30 november. Dagen handlar om incest och sexuella övergrepp på barn och konsekvenserna det får som vuxen.

Praktisera på Sveriges Kvinnolobby!

Sveriges Kvinnolobby söker en praktikant till vårterminen 2018. Välkommen med din ansökan senast 1 november!

Läsmingel i StockholmDen 1 november anordnar vår medlemsorganisation Fredrika Bremer Förbundet ett läsmingel tillsammans med med Historiskan på Historiska museet i Stockholm!

EIGE:s jämställdhetsindex för 2017

I veckan presenterades europeiska jämställdhetsinstitutets senaste jämställdhetsindex som visar hur utvecklingen inom området ser ut i EU och dess medlemsstater. Resultatet visar att utvecklingen går långsamt framåt i många länder. Joanna Maycock, generalsekreterare på European Women’s Lobby (EWL) säger i en kommentar att kvinnor inte är villiga att vänta 100 år på jämställdhet och att EU måste agera för att öka takten.

Flickadagen: flickor har rätt att slippa sexistisk reklam

Den 11 oktober kl. 18-20, på Internationella Flickadagen, deltar vi i ett seminarium om flickors rättigheter och berättar om vårt arbete mot sexistisk reklam. Missa inte!