Pela och Maria-dagen 20 juniVarje år hedrar Glöm Aldrig Pela och Fadime minnet av Pela Atroshi och Maria Barin. I år arrangerar GAPF ett seminarium om boken Förortens Grupp 8 och några av kvinnorna som gestaltas i den.

Sveriges Kvinnolobby deltar på EWL:s generalförsamling i Bryssel

I helgen pågår generalförsamlingen för European Women’s Lobby, EWL, i Bryssel. Sveriges Kvinnolobby finns på plats och arbetar bland annat för att EWL ska förstärka sitt arbete mot barn- och tvångsäktenskap.

Apelrydsseminariet firar 10-årsjubileum!Jubileeupplagan av Fredrika Bremer Förbundets årliga seminarium äger rum den 10-11 augusti i Båstad. I år är temat Utbildning & Jämställdhet. Läs mer om programmet och boka plats!

Partierna har glömt bort jämställdheten – Kvinnolobbyns krav inför valet

Riksdagspartierna har glömt bort jämställdhet i valrörelsen. Det menar Sveriges Kvinnolobby som idag presenterar sina valkrav. Organisationen kräver att löner och villkor ska förbättras i vård och omsorg så att fler vill och orkar jobba i välfärden och att polisen ska inrätta särskilda enheter som spanar, utreder, förebygger och ingriper mot kvinnofrids- och sexualbrott.