Seminarium om #MeToo i det gröna näringslivetTisdagen den 15 maj bjuder LRF:s jämställdhetsakademi in till seminarium där ledande företrädare inom det gröna näringslivet berättar vad de gör och kommer att göra med anledning av #MeToo.

VI SÖKER VIKARIERANDE KOMMUNIKATÖR

Sveriges Kvinnolobby söker en kommunikatör som kan underhålla och utveckla våra plattformar och kanaler, både i den ordinarie verksamheten och i arbetet med Sveriges största jämställdhetskonferens – Forum Jämställdhet – som vi arrangerar varje år. Välkommen med din ansökan senast den 15 maj!

Chimamanda Ngozi Adichie på besök i Sverige

Den världsberömda författaren Chimamanda Ngozi Adichie besökte förra veckan Sverige. Elever på Fryshusets gymnasium i Stockholm, som läst och diskuterat hennes bok Alla borde vara feminister, fick chansen att träffa författaren och ställa frågor om boken och feminism.

#Slutvillkorat för kvinnor med funktionsnedsättning

MeToo-uppropet #slutvillkorat har lyft fram kvinnor med funktionsnedsättning och deras vittnesmål om sexuella övergrepp. I SR-dokumentären Du ska vara glad att jag vill ha sex med dig delar några kvinnor med sig av sina berättelser och av den okunskap de möts av. I programmet medverkar bland annat Maria Johansson som är ordförande för vår medlemsorganisation Forum – Kvinnor och Funktionshinder (FQ).

Det krävs mer än förhoppningar för en jämställd budget

“Det räcker inte att luta sig tillbaka och hoppas att de reformer man ändå planerat ska ha jämställdhet som en positiv bieffekt.” Det skriver vår generalsekreterare i Dagens Arena med anledning av regeringens vårbudget.