Medlemmar: Kampanj mot åldersdiskriminering av kvinnor

1 oktober, på den internationella dagen för äldre, så lanserade AGE plattformen kampanjen #AgeingEqual för att öka medvetenheten kring åldersdiskriminering. Kampanjen kommer fortsätta fram till 10 December 2018 och du har chansen att dela dina erfarenheter kring äldre kvinnors mänskliga rättigheter! AGE plattformen vill gärna publicera personliga berättelser och erfarenheter

Luleå: Utbildning i jämställdhetEsperanza bjuder nu in 40 av sina medlemmar, kvinnor och män, till en utbildning i Jämställdhet.

Under dagen kommer föreläsare från Rädda barnen Luleå, Freda Mottagningen Luleå och Carina Diaz om hedersrelaterat våld. Utbildningen kommer att handla om kvinnokonventionen, barnkonventionen våld i nära relationer, barnäktenskap och hedersrelaterat våld. Om du är intresserad av att anmäla dig till utbildningen kan du läsa vidare på Ezperanza jämtsälldhetsutbildning

Ljusmanifestation på internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnorFölj med oss på ljusmanifestation mot mäns våld mot kvinnor. Manifestationen kommer hållas på Medborgarplatsen, Stockholm och anordnas av vår medlemsorganisation Varken hora eller kuvad.

Den 25 november varje år infaller FN:s dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Läs mer om FN:s kvinnokonvention här.

Stockholm: Samtal om förortsfeminismVår medlemsorganisation Varken Hora eller Kuvad tillsammans med Verdandi, Botkyrkas kvinnojour, Filippinska kultur- och fritidsföreningen och ABF, bjuder nu in till samtal om hinder och möjligheter för flickor och kvinnor i Botkyrka i samband med FN:s dag mot våld mot kvinnor.

Kvällen samtalsämne är förortsfeminism, dess fram- och motgångar samt den dagliga kampen som förortsfeministerna står inför. De bjuder in unga förortsfeminister, representanter från olika föreningar i Botkyrka och unga kvinnor som lever i förorten att diskutera samt berätta om deras utmaningar, framgångar hur de kämpar dagligen mot hedersförtrycket.

Uppsala: Internationella dagen mot könsstympningVår medlemsorganisation TRIS bjuder in till en föreläsning om kvinnlig könsstympning med Khadra Seerar.

Khadra kommer berätta om hur det var för henne att växa upp i Sverige som flicka och fånge i sitt eget hem. Hon kommer att berätta om vilka hinder och motstånd hon mötte och hur hennes frigörelseprocess gick till. Khadra vill med detta inspirera och motivera alla som någon gång känt sig begränsade på grund av kön eller andra normer. Föreläsningen är främst riktad till gymnasie– och sprintelever.

Anmälan görs på info@tris.se senast 25:e Januari 2019
OBS!: Skriv “Khadra” i ämnesraden när du skickar ditt mejl.

Om du vill följa evenemanget på facebook hittar du det här.