Uppsala: Internationella dagen mot könsstympningVår medlemsorganisation TRIS bjuder in till en föreläsning om kvinnlig könsstympning med Khadra Seerar.

Khadra kommer berätta om hur det var för henne att växa upp i Sverige som flicka och fånge i sitt eget hem. Hon kommer att berätta om vilka hinder och motstånd hon mötte och hur hennes frigörelseprocess gick till. Khadra vill med detta inspirera och motivera alla som någon gång känt sig begränsade på grund av kön eller andra normer. Föreläsningen är främst riktad till gymnasie– och sprintelever.

Anmälan görs på info@tris.se senast 25:e Januari 2019
OBS!: Skriv “Khadra” i ämnesraden när du skickar ditt mejl.

Om du vill följa evenemanget på facebook hittar du det här.

Uppsala: Konferens om hedersrelaterat våld och förtryck bland personer med intellektuell funktionsnedsättningVår medlemsorganisation TRIS bjuder in till konferens om hedersrelaterat våld och förtryck bland personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Under konferensen kommer projektet Gömd och Glömd presenteras som har kartlagt yrkesverksammas erfarenheter av  hedersrelaterat våld och förtryck bland personer med  intellektuell funktionsnedsättning som de möter i sitt arbete. Projektet har även kartlagt målgruppens egna erfarenheter kring våldsutsatthet i en hederskontext.

Vid frågor om konferensen, kontakta TRIS på info@tris.se