Seminarium: Nya möjligheter till samverkan i arbetslivetFredag den 25 maj bjuder Nätverket Jämställda Löner, Arena Idé och TCO in till seminarium: Nya möjligheter till samverkan i arbetslivet.

Den 1 januari 2017 genomfördes omfattande förändringar av diskrimineringslagens aktiva åtgärder. Kravet på samverkan har därmed skärpts. Vilka lärdomar har vi dragit hittills? I fokus för seminariet står samverkan mellan arbetsgivaren och fackliga organisationer i syfte att uppnå jämställda löner.

Deltagare

Örjan Edström, professor Umeå Universitet

Ulrika Boëthius, ordförande i Finansförbundet

Gunilla Grenö, vd Bankernas arbetsgivarorganisation

Åsa Tillberg, förbundsjurist Vision

Anna Lind, förhandlingschef Uppsala kommun

Moderator: Susanne Fransson, docent i rättsvetenskap vid Göteborgs universitet

Läs mer här och anmäl dig här.

SKEN bjuder in till vårseminarium: Kärnkraften och avfallet ur kvinnoperspektivMåndagen den 28 maj bjuder SKEN, Svenska Kvinnors Europanätverk in till vårseminarium om kärnkraften och avfallet ur kvinnoperspektiv.

Talare är Kirsti Kolthoff – före detta ordförande i European Women’s Lobby, nyvald ordförande i föreningen Östersjöfred, aktiv i Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet Uppsala och Sveriges Quinnoråd, Swe Q. Kirsti bor i Österbybruk, brinner för jämställdhet och är starkt engagerad i freds-, jämställdhets- och miljöfrågor även lokalt bland annat i Östhammars kommun.

Lättare tilltugg och frukt serveras.

Anmälan sker till: Silvia.Viforr@hotmail.se.

Här hittar du inbjudan och här mer information.

Varmt välkommen önskar SKEN!

Fira demokratin på Sveriges nationaldag!Sveriges Kvinnolobby, Kompis Sverige och Individuell Människohjälp bjuder in till firande av demokratin på Sveriges nationaldag 6 juni. Kom och diskutera demokrati och varför just Din röst är viktig i valet 2018!

Hur påverkar politiken dig? Varför är det viktigt att just DU röstar? Vad har de olika partierna för förslag när det kommer till jämställdhet? Hur gör du när du röstar? Vem har rätt att rösta? Ta med din kompis och fira nationaldagen genom demokratiworkshop!

Det bjuds på lättare lunch.

Anmälan görs till malpuri.groth@sverigeskvinnolobby.se.

Inbjudan hittar du här.

Mini-konferens om att jobba med killar i gruppDen 12 juni bjuder ungdomsjouren 1000 Möjligheter in till mini-konferens om att jobba med killar i grupp.

1000 Möjligheter bjuder in till en mini-konferens där de kommer berätta om sina erfarenheter och resultat av Lockerroom.nu, ett projekt finansierat av Jämställdhetsmyndigheten. Förutom att metoden presenteras blir det en diskussion kring hur lärdomar från projektet kan bidra till ett effektivare våldsförebyggande arbete med unga killar.

Anmäl dig senast 8 juni till info@1000mojligheter.se.

Här hittar du inbjudan.

Varmt välkommen önskar 1000 Möjligheter!

Apelrydsseminariet med Fredrika Bremer FörbundetFredrika Bremer Förbundets årliga Apelrydsseminarium fyller 10 år! Årets sammankomst äger rum 10-11 augusti och har temat Utbildning och Jämställdhet.

Hur kan utbildning verka som motgift mot populistiska, antifeministiska och antidemokratiska strömningar? Vad blir skolans roll i kölvattnet av #metoo? Utbildning lönar sig, men mest för män och löneskillnaderna är som högst inom de yrken som kräver lång högskoleutbildning. Hur kommer vi åt den ständiga nedvärderingen av kvinnors kompetens? Det är några av frågorna som står i fokus under tioårsjubileet av Apelrydsseminariet som anordnas den 10-11 augusti på Apelrydsskolan i Båstad.

Jubileumsupplagan av Fredrika Bremer Förbundets årliga seminarium har tema Utbildning och Jämställdhet och inleds med ett anförande av Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Tvådagarskonferensen består av spännande föreläsningar och seminarier, festmåltid, kulturinslag och underhållning.

Varmt välkommen önskar Fredrika Bremer Förbundet!

Här hittar du mer info om konferensen och hur du bokar ditt deltagande och här finns ett facebook-event.