Medlemmar: Kampanj mot åldersdiskriminering av kvinnor

1 oktober, på den internationella dagen för äldre, så lanserade AGE plattformen kampanjen #AgeingEqual för att öka medvetenheten kring åldersdiskriminering. Kampanjen kommer fortsätta fram till 10 December 2018 och du har chansen att dela dina erfarenheter kring äldre kvinnors mänskliga rättigheter! AGE plattformen vill gärna publicera personliga berättelser och erfarenheter

Visby: Hälsodag med 1,6 miljonerklubbenÅrets Hälsodag i Visby innehåller ett cirkelfys-pass med Friskis & Svettis, där alla kan vara med. Pontus från Friskis & Svettis lär oss att äta rätt för att må bättre. Osteopat Hanna Bandholtz kan svara på frågor om exempelvis ryggont eller ledbesvär.

Dagen är helt gratis. Är du intresserad? Då kan du läsa mer samt anmäla dig här.

Demonstration mot SurrogatindustrinFamilies Through Surrogacy håller ett evenemang i Stockholm lördag 20 oktober, runt Odenplan. Evenemanget pågår under hela dagen med olika seminarier för att marknadsföra och informera potentiella kunder om hur man går till väga för att beställa ett barn.

Arrangörerna för evenemanget uppmuntrar alla att komma och protestera för kvinnor och barns rättigheter. Ta med skyltar. Högtalare finns på plats. Kom gärna klädd i Handmaid’s Tale-dräkt.

OBS! Sveriges Kvinnolobby är inte arrangörer för evenemanget men uppmuntrar alla som vill protestera mot surrogatindustrin att delta. Tid och plats kan komma att ändras så se gärna evenemanget på Facebook för att få uppdaterad information.

Karlstad: En kväll med magen i fokusVår medlemsorganisationer 1,6 miljonersklubben bjuder in till en kväll med magen i fokus.

Den 22 oktober kommer Sofia Antonsson,IBS-expert, författare och TV profil till Karlstad. Sofia har introducerat kostbehandlingen Fodmap för känsliga magar i Sverige. Hon kommer att berätta om hälsotrender exempelvis gluten och tarmbakterier samt att få magen i balans med hjälp av rätt kost, andning och stresshantering i vardagslivet.

Alexandra presenterar också 1,6 miljonerklubbens nya bok ”Kvinnor och hälsa – så mycket bättre” som är skriven av ett 20-tal medicinska experter. En imponerande och lättillgänglig liten uppslagsbok där experter delar med sig av sina djupa och väl dokumenterade kunskaper om kvinnors hälsa.

Är du intresserad? Då kan du läsa mer och anmäla dig här.

FN-dagsseminarium om folkrätt, demokrati & mänskliga rättigheterÅrets FN-dagsseminarium i ABF-huset ägnas en granskning av tillståndet för folkrätten, demokratin och mänskliga rättigheterna i världen, med visst fokus på kvinnors rättigheter. I mycket har senare års internationella utveckling varit negativ på de områden seminariet ska behandla. Det finns också ljusare erfarenheter, vilket inte minst en avstämningen av läget för FNs utvecklingsmål till år 2030 visar på.

Rådande situation, utvecklingstendenser, nya hotbilder och förhoppningar om förbättringar kommer att presenteras och diskuteras. Vad krävs av FN, internationella samfundet i övrigt, nationerna, civilsamhällena och oss som enskilda individer?

Medverkande:
Ove Bring, professor emeritus i folkrätt, författare och debattör
Maj-Inger Klingvall, ordförande för Unicef i Sverige, tidigare statsråd, ambassadör i Moçambique, fokuserad på kvinnors rättigheter
Richard Sannerholm, ledamot i Unescorådet utsedda av Regeringskansliet.

Samtalsledare:
Clara Berglund, generalsekreterare på Sveriges Kvinnolobby

Lokal: Sandlersalen, plan 1.
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Säkra din plats!
Boka din biljett på Billetto fram till 1 timme innan start, eller på plats i ABF-husets Information fram till 30 minuter innan start. Eventuella restbiljetter säljs utanför salen.

Facebookeventet hittar du här.