Sveriges nya jämställdhetsmyndighet är invigd

Nu har Sveriges nya Jämställdhetsmyndighet inlett sitt arbete! Fredagen den 12 januari invigdes den i Angered, Göteborg.

Volontärer sökes till Sveriges största jämställdhetskonferens!

Forum Jämställdhet söker volontärer till 2018 års konferens i Karlstad den 6 till den 7 februari!

Tolv åtgärder efter #metoo

Under hösten har berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp sköljt över Sverige. Läs Sveriges Kvinnolobbys krav efter #metoo.

Storbritannien inför åldersverifiering på porrsajter

I veckan meddelade den brittiska regeringen att myndigheten för filmklassificering blir tillsynsmyndighet för den nya lagen om ålderskontroll på porrsajter.

Sveriges Kvinnolobby välkomnar ny sexualbrottslag

Igår presenterade regeringen ett förslag till ny sexualbrottslag som bygger på samtycke.

Sveriges Kvinnolobby kritiska till höjd pensionsålder

Idag meddelar regeringen att den lägsta pensionsåldern ska höjas från 61 till 64 år. Sveriges Kvinnolobby är kritiska till detta eftersom det kommer att drabba kvinnor hårdare än män.

Möte med EU Civil Society Platform against THB 2017

Den 5 till 6 december deltog Sveriges Kvinnolobby, och ett hundratal andra organisationer, på det åttonde mötet med EU Civil Society Platform against Trafficking in Human Beings för att diskutera uppföljningen av EU och dess medlemsstaters strategier i arbetet mot trafficking.

#bortabrahemmavärst

Det är inte bra på jobbet, men det är ännu värre hemma. Hemmet är den farligaste platsen för en kvinna att vistas på och vid allvarligare sexuellt våld är förövaren oftast offrets partner. Därför har uppropet #bortabrahemmavärst startat.

En våldtäkt är en våldtäkt

Sveriges Kvinnolobby, tillsammans med andra, uppmanar regeringen att inte byta namn på brottet våldtäkt. I ett utredningsförslag föreslås en förändring av rubriceringen våldtäkt till sexuella övergrepp och att sexuellt tvång ska rubriceras som sexuell kränkning. Vi befarar att dessa ändringar kommer att få förödande konsekvenser för våldtagna barn och vuxna.

Kvinnorörelsen välkomnar förbud mot sexköp utomlands

Idag meddelade regeringen att man nästa år kommer att lägga fram ett lagförslag om kriminalisering av svenskars sexköp utomlands. Förslaget hyllas av kvinnoorganisationer runt om i världen och innebär att regeringen lever upp till sitt vallöfte och FN:s Kvinnokonvention.