Praktisera på Sveriges Kvinnolobby!

Sveriges Kvinnolobby söker en praktikant till vårterminen 2018. Välkommen med din ansökan senast 1 november!

EIGE:s jämställdhetsindex för 2017

I veckan presenterades europeiska jämställdhetsinstitutets senaste jämställdhetsindex som visar hur utvecklingen inom området ser ut i EU och dess medlemsstater. Resultatet visar att utvecklingen går långsamt framåt i många länder. Joanna Maycock, generalsekreterare på European Women’s Lobby (EWL) säger i en kommentar att kvinnor inte är villiga att vänta 100 år på jämställdhet och att EU måste agera för att öka takten.

Flickadagen: flickor har rätt att slippa sexistisk reklam

Den 11 oktober kl. 18-20, på Internationella Flickadagen, deltar vi i ett seminarium om flickors rättigheter och berättar om vårt arbete mot sexistisk reklam. Missa inte!

Ett förlegat system mot sexistisk reklam

Reklamera anser att Reklamombudsmannen bör anpassa sig till globaliseringen och digitaliseringen i sin bedömning av könsdiskriminerande reklam. Att pröva reklam som huvudsakligen är riktad mot den svenska marknaden betyder inte samma sak idag som det gjorde på 1990-talet.

EU:s anslutning till Istanbulkonventionen har godkänts

EU-parlamentet har nu godkänt att EU ansluter sig till Europarådets konvention om förebyggande och bekämpning av våld mot kvinnor och våld i hemmet (Istanbulkonventionen). Samtliga EU-medlemsstater har redan undertecknat konventionen.

H&M – Feministiska budskap och minimilöner

I en debattartikel i Aftonbladet kräver Fair Action och Sveriges Kvinnolobby att klädjätten H&M står upp för kvinnors rättigheter på riktigt, globalt.

Gégé Katana Bukuru får Anger-pris

2017 års Per Anger-pris, den svenska regeringens pris för mänskliga rättigheter, tilldelas människorättsförsvararen Gégé Katana Bukuru för hennes ihärdiga kamp för flickors och kvinnors rättigheter i det våldsdrabbade Demokratiska Republiken Kongo.

Det går inte att informera bort ojämställda pensioner

Pensionsmyndigheten får i höstbudgeten ett utökat uppdrag för att informera om pensioner och betydelsen av ett längre arbetsliv. Sveriges Kvinnolobby anser att informationsinsatser är långtifrån tillräckliga för att åtgärda de ojämställda pensionerna. För att förbättra kvinnors pensioner krävs strukturella och långsiktiga insatser.

Wallström tilldelas pris av FN:s Kvinnokommitté

Utrikesminister Margot Wallström får pris av FN, Agent of Change Award, för arbetet med den feministiska utrikespolitiken.

Gröna kvinnor uppmanar till tyst minut på Internationella fredsdagen

Idag på Internationella fredsdagen uppmanar vår medlemsorganisation Gröna kvinnor till en tyst minut.