En budget som hotar jämställdheten

Inför onsdagens budgetomröstning har Moderaterna och Kristdemokraterna lagt fram en budget tillsammans. I sin budget vill Moderaterna och Kristdemokraterna lägga ned Jämställdhetsmyndigheten och förstärka jobbskatteavdraget. Det är två åtgärder som är direkt skadliga för jämställdheten.

Fredrika Bremer Förbundet söker projektledare på deltid

Sveriges Kvinnolobbys medlemsorganisation Fredrika Bremer Förbundet söker en projektledare på 20 % till Apelrydsseminariet.

BLACK FRIDAY – EN SVART MINNESDAG FÖR SUFFRAGETTERNA

Fredagen den 23 november, firar butiker och varuhus Black Friday med sena öppettider och erbjudanden. Men den ursprungliga Black Friday handlade inte om konsumtion, utan om kampen för kvinnors demokratiska rättigheter.

Motion för ett förbud mot Surrogatmödraskap

Idag lägger Amineh Kakabaveh fram en motion för att aktivt förbjuda surrogatmödraskap i Sverige och för att Sverige ska verka för ett globalt förbud i FN.

Man döms för oaktsam våldtäkt efter strypgrepp

Idag skriver Dagens Juridik om den första domen med den nya brottsrubriceringen ”oaktsam våldtäkt”. Här kan du läsa vår kommentar på domen.

UTTALANDE INFÖR FN:S 63:e KVINNOKOMMISSION

Nu kan du läsa Sveriges Kvinnolobbys uttalande inför Kvinnokommissionen 2019!

Inför åldersgräns för internetporr!

Rapporten Svenskarna och internet 2018 visar att barns användande av internet har ökat. 89 procent av alla 10 till 11-åringar använder internet dagligen. Det de möter är ett internet där porren finns två klick bort, utan åldersgräns och där den lagstiftning vi har för att barn inte ska utsättas för porr hittills inte applicerats.

Medlemmar: Kampanj mot åldersdiskriminering av kvinnor

1 oktober, på den internationella dagen för äldre, så lanserade AGE plattformen kampanjen #AgeingEqual för att öka medvetenheten kring åldersdiskriminering. Kampanjen kommer fortsätta fram till 10 December 2018 och du har chansen att dela dina erfarenheter kring äldre kvinnors mänskliga rättigheter! AGE plattformen vill gärna publicera personliga berättelser och erfarenheter

Kartläggning av segregation och jämställdhet

Sveriges Kvinnolobby har blivit beviljade statsbidrag från Delmos för att kartlägga och utreda insatser för att motverka segregation utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Kartläggningen kommer innehålla en behovsanalys och en plan för fortsatt arbete för att motverka segregation långsiktigt.

TIPS! Vår medlemsorganisation VHEK söker engagerad projektledare!

Jobbtips från vår medlemsorganisation Varken Hora Eller Kuvad: Brinner du för mänskliga rättigheter, och kunskapsspridning? Är du en strukturerad och hängiven feminist? Då kan du vara den nya projektledaren som Varken hora eller kuvad (VHEK) söker!