Riksmarsch mot förlossningskrisen!Den 20 augusti arrangerar Födelsevrålet mfl en riksmarsch mot den rådande krisen i förlossningsvården.

Läs mer om vilka städer, platser och tider som marschen äger rum här.

Läs mer om Sveriges Kvinnolobbys krav på en förlossningsgaranti här.

Glad sommar!

Årets Almedalsvecka är till ända och vi stänger kansliet fram till den 14 augusti. Trevlig sommar!

Sveriges Kvinnolobby kräver: Inför en förlossningsgaranti!

Sveriges Kvinnolobby, Barnmorskeförbundet, Födelsehuset, Födelsevrålet och Kvinnliga Läkares Förening kräver bättre arbetsvillkor för barnmorskor och akuta åtgärder för att säkra kvinnors trygghet och hälsa i samband med förlossning. Skriv under uppropet du också!

Gör praktik hos europeiska kvinnolobbyn!

Europeiska Kvinnolobbyn (EWL) har utlyst två praktikplatser för höstterminen på sitt sekretariat i Bryssel. Praktikplatserna är betalda och sista dag att söka är den 16 juli. Läs mer här.

För landsbygdens jämställda utveckling

I Landsbygdsnätverkets senaste nyhetsbrev skriver vår medlemsorganisation Winnet Sverige om vikten av kvinnor och mäns lika villkor på landsbygden.

Luleå står värd för Forum Jämställdhet 2019

Luleå kommun har blivit utvald att arrangera Forum Jämställdhet 2019. Konferensen är den största i sitt slag och genomförs i februari varje år. Målgruppen för konferensen är offentlig och privat sektor.

Ny dokumentär om utsatta surrogatmödrar i Georgien

P1 Dokumentär skildrar denna vecka den smutsiga industrin bakom handeln med surrogatmödraskap.

Ny lag antagen som innebär begränsning av civilsamhället i Ungern

Idag antogs en ny lag i Ungern som uppfattas som en inskränkning av civilsamhällesorganisationers rätt till organisering och yttrandefrihet.

Nu öppnar anmälan till Forum Jämställdhet och nominering till Svenska Jämställdhetspriset

Varje år arrangerar Sveriges Kvinnolobby landets största jämställdhetskonferens – Forum Jämställdhet. 2018 genomförs konferensen den 6-7 februari i Karlstad. Redan nu kan du anmäla dig till konferensen och nominera bidrag till utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset som delas ut på plats.

Kvinnojouren Anna är nya medlemmar i Sveriges Kvinnolobby

Vi har glädjen att välkomna Kvinnojouren Anna som nya medlemmar i Sveriges Kvinnolobby!