Vår medlemsorganisation Sveriges Makalösa Föräldrar bjuder in till bokrelease och frukostmingel onsdag 23 april. Boken ”Att köpa sin frihet: Ekonomiskt våld och andra strukturellt sanktionerade härskartekniker” är skriven av fil dr / Generalsekreterare Sophia Lövgren och kommer att säljas till kampanjpris.

Att köpa sin frihet består av tio djupintervjuer om ekonomiskt våld, upplevt av kvinnor som levt i relationer med mer eller mindre förekomst av annat våld. Djupintervjuerna belyser främst de begränsningar och utmaningar som kvinnorna möts av från myndighetspersonal och andra professionella, som genom sin okunskap underlättar männens trakasserier, sabotage och andra vålds- och kontrollbaserade strategier.

Författaren Sophia Lövgren kompletterar de starka berättelserna med omfattande belysning av den politiska och samhälleliga kontexten, samt teoretiserar problematiken med bl.a. intersektionellt perspektiv, genusperspektiv, diskursanalys och governmentality. Avslutningsvis presenteras konstruktiva och erfarenhetsbaserade lösningar på ekonomiskt våld, vårdnadstvister och barnets osynliggörande.

Varmt välkomna till en morgon med god frukost och intressant föredrag med bokrelease!

Anmälan: Här!

Kontakt: 0721-902165 eller info@makalosa.org

Läs mer om Makalösa: www.makalosa.org