Porr – barnens sexualundervisning?

”Jag tror inte ens föräldrar tänker på hur många som tittar på den typen av våldsam porr.” Ebba Bjelke, elev på Kungsholmens Gymnasium, i Expressen.

PORR – BARNENS SEXUALUNDERVISNING?
Välkommen till vårens viktigaste filmvisning och samtal!

UNDER DE SENASTE tio åren har pornografin på nätet blivit allt grövre. Idag innehåller så gott som all mainstreamporr övergrepp, förnedring och sexuellt våld mot kvinnor, och den finns två klick bort i våra och våra barns mobiltelefoner och surfplattor.

Genomsnittsåldern för när pojkar börjar titta på porr är 12 år. Var fjärde 18-årig kille kollar på porr varje dag. Både tjejer och killar oroar sig för de stereotypa könsroller som porren förmedlar och berättar om övergrepp där förövaren inspirerats av porren.

Första gången Ebba Bjelke, elev vid Kungsholmens gymnasium, exponerades för porr var hon åtta år. – Unga berättar att de har använt porren som en källa till att lära sig om sex, säger hon. Och det får konsekvenser: – Nästan alla mina tjejkompisar har varit med om att bli strypta, slagna, kallade för ”hora”, ”slyna” eller något annat förnedrande, fortsätter Ebba.

Barnen har gjort precis det vi ber dem om, berättat. Nu är det dags för oss vuxna att agera!

Unizon och Sveriges Kvinnolobby arrangerar nu vårens viktigaste filmvisning och samtal. Ta med dig alla föräldrar du känner! Vi bjuder på frukost.

PROGRAM:
Filmvisning: Vi visar Pornland – Hur porrindustrin kapar vår sexualitet

Samtal och frågor:
► Rebecka Andersson, Unizon, moderator.

► Robert Jensen, professor emerita School of Journalism vid University of Texas, expert på media och populärkultur.

#porrfribarndom, Elza Lantz och Jenny Holmström har grundat Porrfri barndom som tagit fram föräldraverktyg för att ta #porrsnacket och startat namninsamling för att hindra spridningen av porr till barn och unga.

När: 11 maj klockan 10.00-12.00
Var: Bio Rio, Hornstulls Strand 3, Stockholm
T-bana: Hornstull
Anmälan: är obligatorisk och skickas till info@unizon.se senast 10 maj.
Vi bjuder på frukost!