Seminarium med Yvonne Hirdman

Föreningen Östersjöfred och Stockholms FN-förening arrangerar den 13 november ett seminarium med Yvonne Hirdman där hon berättar om sin nya bok – Fredsväntan i folkhemssverige “lent kändes regnets fall mot min hand medan barnen brann i Berlin”.

Historikern Yvonne Hirdman berättar om sin nya bok, där hon tar oss tillbaka till andra världskrigets sista veckor. Genom att aktivt återge och förhålla sig till nyhetsflödet i DN, får vi som läsare, en närhet till det förflutna och en stark känsla och förståelse för tidens vånda inför ohyggligheter och längtan efter normala liv, och fred. Krigets orsaker, frustration, fanatism och strategiska spel liksom bakgrunden till FN:s bildande reflekteras i denna närläsning. Kvinnors liv, villkor och blick genomsyrar boken.

Yvonne Hirdman har gett ut en rad mycket uppmärksammade och banbrytande böcker, bland annat egohistorien “Medan jag var ung” och Augustprisvinnaren “Den röda grevinnan” samt boken om den för fredsarbetet så viktiga Alva Myrdal, “Det tänkande hjärtat”. Yvonne Hirdman disputerade vid Stockholms universitet 1974 med en avhandling om andra världskriget, “Sveriges Kommunistiska Parti 1939-1945”.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla intresserade! Fika 20 kronor (OBS! Endast kontanter)

Anmälan till Stockholms FN-förening, info@fnstockholm.se.