Nu har ansökningsperioden till Fredrika Bremer Förbundets stipendier startat. Du kan söka stipendier mellan 15 januari fram till 1 mars.

Fredrika Bremer Förbundet delar årligen ut medel ur ett antal stiftelser som förvaltas av förbundet. Stipendierna delas ut till ensamstående, bildade kvinnor (som läst på högskola, universitet eller motsvarande eftergymnasial utbildning) i olika åldrar enligt kriterier formulerade av donatorerna.

Ett av stipendierna som går att söka är en veckas vistelse i Nannylund på Apelrydsskolan i Båstad. Under fem veckor i juli och augusti kan ensamstående kvinnor ansöka om en veckas kostnadsfri vistelse. Varje vecka erbjuds en jämställdhetsföreläsning. Den sista veckan är en särskild programvecka med ytterligare aktiviteter, så som matlagningskurser, yoga och konstkurser.

Under perioden 15 januari – 1 mars 2018 är det möjligt att ansöka om medel ur stiftelser som förvaltas av Fredrika Bremer Förbundet, ansökan görs enligt instruktion och på blankett som finns att ladda hem här. Mer information om Nannylundsverksamheten finner du här.

Fredrika Bremer Förbundet bildades 1884 och är en rikstäckande medlemsorganisation. Förbundet är partipolitiskt oberoende och religiöst obundet och sedan starten öppet för både kvinnor och män.