I mitten av januari fram till början av februari organiseras Fadimedagarna 2018 över hela Sverige av organisationen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF) tillsammans med ett 100-tal stödorganisationer, för att hedra Fadime Sahindal.

Den 21 januari 2018 är det 16 år sedan som hon, 26 år gammal, blev brutalt hedersmördad av sin far i Uppsala. Fadime hade innan sin död framträtt i TV och hållt tal i riksdagen där hon lyfte upp frågan med hedersrelaterat våld och förtryck.

GAPF, Glöm aldrig Pela och Fadime, är en sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersvåld. De vänder sig till både män och kvinnor som på ett eller annat sätt är utsatta för – eller berörda av hedersrelaterat våld.

Årets tema är ”Jämställdhet eller könsapartheid?”. Hederskulturen och segregationen är en av de viktigaste frågorna i samhället idag. ”Vi ser att problem som bör lösas med jämställdhet i fokus, ofta löses med könsseparation vilket är en kortsiktig lösning som ger långsiktiga problem. Därför är årets tema för Fadimedagarna “Jämställdhet eller könsapartheid?””

Här kan du se när och var Fadimedagarna 2018 arrangeras nära dig.

Läs mer om GAPF här.