Torsdagen den 8:e mars är det den internationella kvinnodagen då 8 mars-kommittén traditionsenligt genomför årets demonstrationståg i Stockholm.

Under gemensam paroll Aldrig mera tyst! vill 8 mars-kommittén uppmärksamma den internationella vågen som vi ser inom kvinnorörelsen världen över. Samling sker på Norra Latin kl. 17.30 och demonstrationen avslutas på Norrmalmstorg.

Tillsammans har vi brutit tystanden med #metoo och vi vill nu krossa tystnadskulturen med trygga villkor, stoppa handeln med kvinnors kroppar och vägra vara duktiga.

Krossa tystnadskulturen med trygga villkor! Trygga anställningsvillkor krävs för att kvinnor ska våga vittna, utan risk att förlora jobbet.

Stoppa handeln med kvinnors kroppar! Vi vill stoppa denna handel, vi vill skydda kvinnor på flykt och i flyktingläger från prostitution. Surrogatmödraskap bör motverkas för kvinnornas och barnens skull.

Vägra vara duktig! Vi vägrar vara duktiga flickor och vill bryta tabun kring psykisk ohälsa. Samhället ska ta våra problem på allvar. Vi är här för att leva, inte bara överleva.

Demonstrationen arrangeras precis som tidigare av 8 mars-kommittén. I år ligger fokus på allt som uppnåtts under året som gått med #metoo och också inte låta kampen stanna där.

Varmt välkomna att sluta upp med 8 mars-kommittén för att tillsammans genomföra årets största feministiska demonstrationståg

Konferencier Amra Bajric (V)

Talare:
Grön Ungdom – Fylgia Flohr, Frankie Lindstedt, Linn Borseman
Varken hora eller kuvad – Gurleen Kaur Sahota 
RKU – Emelie Mcbay
RAZEM – Juta Kawalerowicz
Kvinnoförbundet Sara – Aglar Kasirga
KFKI – Mahin Alipour
Vänsterpartiet – Rossana Dinamarca
FI – Sissela Nordling Blanco
Kurdiska Fria Ungdomsförbundet – Helin Üzel
SUF – Tua Lundgren
Kommunistiska Partiet –Anita 
KKR Amara –Ajeen Ahmed

 

Här kan du läsa mer om demonstrationen.