”Alla borde vara feminister” får lärarhandledning!

Äntligen är lärarhandledningen till Alla borde vara feminister här!

”Jag skulle vilja att vi börjar drömma om en plan för ett annorlunda samhälle. En rättvisare värld. En värld med lyckligare män och lyckligare kvinnor som är ärligare mot sig själva.”

Så skriver den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie i boken Alla borde vara feminister. I december gav Sveriges Kvinnolobby, tillsammans med Svenska FN-förbundet, TCO, LO, Teskedsorden, Unizon, Gertrud Åström och Albert Bonniers Förlag, boken Alla borde vara feminister till alla elever i år 2 på gymnasiet.

Nu har Svenska FN-förbundet tagit fram en lärarhandledning till boken så att den kan användas för samtal om feminism och jämställdhet i och utanför klassrummet. Du hittar handledningen här.

Hur har boken tagits emot av lärare och elever? Vi vill gärna höra hur samtalen går i klassrummen! Om du är lärare eller elev och läser eller arbetar med Alla borde vara feminister – skicka gärna dina tankar och erfarenheter till info@sverigeskvinnolobby.se, eller skriv på sociala medier under #allafeminister.