15% på biljetter till MR-dagarna!

Fram till den 1 september kan du köpa biljetter till Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg 9-10 november till rabatterat pris. Spana in programmet på deras hemsida!

Årets tema för MR-dagarna är Tillsammans mot rasism – agera för allas lika värde lokalt och globalt. Mänskliga Rättighetsdagarna äger rum den 9-10 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Sveriges Kvinnolobby medverkar under MR-dagarna med två seminarier och en utställningsplats. Mer information kommer.

Köp dina biljetter här!

Nyfiken på årets seminarieprogram?

”Har Sveriges romer fått upprättelse?”, ”Rasism – vad är det egentligen?”, ”Afrofobi idag och igår”. Det är några av de omkring 150 programpunkter som kommer att äga rum på Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg i november. Läs mer om programmet här.

Om temat

Rasismens utbredning och organisering är ett hot mot förverkligandet av allas mänskliga rättigheter och mot demokratin. Idag ser vi fascistiska och rasistiska partier ta plats i parlamentariska församlingar i Sverige, Europa och världen. Samtidigt intensifieras motståndet och kraven på ett samhälle där allas rättigheter respekteras. Under Mänskliga Rättighetsdagarna 2015 kommer vi att granska rasismen och den strukturella diskrimineringen, både i Sverige och globalt, och diskutera idéer och metoder för hur vi med mänskliga rättigheter som verktyg kan motverka detta.