Vi släpper delar av Jämställdhetsdagarnas program

Jämställdhetsdagarna är en årlig konferens med fokus på jämställdhet och jämställdhetsintegrering. Den första upplagan äger rum den 27-28 januari 2016 i Malmö. Idag avslöjar vi några av punkterna i programmet och att finansminister Magdalena Andersson är klar för medverkan.

Nu finns ett första smakprov på Jämställdhetsdagarnas program ute!

Finansminister Magdalena Andersson berättar om regeringens banbrytande arbete med Jämställdhetsbudgetering.

TCO:s ordförande Eva Nordmark förklarar hur utmaningarna med en föränderlig arbetsmarknad kan lösas med jobbhopping och mer jämställda arbetsvillkor.

Svenska ESF-rådet välkomnar till ”verkstad” om hur projekt som är finansierade av Europeiska socialfonden kan jämställdhetsintegreras.

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande för Eskilstuna, pratar om avancerad jämställdhetsintegrering.

Sigtuna kommun leder en ”verkstad” om unika former för att samarbeta med kvinnojourer.

”Regeringens budgetproposition för 2016 genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv – detta är en förutsättning för att vi ska nå det jämställdhetspolitiska målet om att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv” – finansminister Magdalena Andersson, en av deltagarna på Jämställdhetsdagarna.

Jämställdhet: en del av lösningen på våra viktigaste samhällsutmaningar.

Jämställdhet är en del av lösningen på samhällets viktigaste utmaningar. Det är en insikt som i växande grad delas av aktörer i olika organisationer och med skilda uppdrag. På Jämställdhetsdagarna sätter vi jämställdhetsintegrering i centrum. Vi har formulerat fem utmaningar som systematiskt undersöks utifrån de jämställdhetspolitiska målen: Arbete, Demografi och Hälsa, Hållbar Utveckling, Integration och Välfärd. Ta del av delar av programmet här.

Mer information om Jämställdhetsdagarna och hur du bokar ditt deltagande: jamstalldhetsdagarna.se

Presskontakt:

Clara Berglund | Ordförande, Sveriges Kvinnolobby | 070 – 756 77 91

Under Jämställdhetsdagarna delas Jämställdhetspriset ut till den aktör eller verksamhet som har genomfört ett lösningsfokuserat och innovativt arbete för att skapa jämställda verksamheter. Sista dagen för att skicka in nomineringar till Jämställdhetspriset är 16 oktober. Läs mer här.

Pressmeddelandet på Mynewsdesk.