Fadimedagarna

Fadimedagarna 2016 uppmärksammas med ett 20-tal aktiviteter i 15 städer runtom i Sverige och Finland. Arrangemanget är till Fadime Sahindals minne men även för att uppmärksamma frågan kring hedersrelaterat våld och förtryck i hela landet.

Fadimedagarna organiseras av GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime) med stöd av 81 organisationer, politiska partier och stiftelser för att hedra Fadimes minne. Aktiviteter sker bland annat i: Stockholm, Uppsala, Göteborg, Örebro, Malmö, Karlstad, Linköping, Gävle, Karlskrona, Norrköping och Helsingfors.

Exempel på aktiviteter är minnesgala på Berns, internationell konferens vid riksdagen i Stockholm, kransläggningsceremoni och invigning av Fadimes rum i Uppsala. Medverkande är representanter från riksdagspartier, organisationer och myndigheter från Sverige, Norge, England och Kanada. Bland andra talar Sveriges inrikesminister Anders Ygeman (S), fd justitieministern och riksdagsledamoten Beatrice Ask (M) och GAPFs vice ordförande Gertrud Åström.

Köp biljett till minnesgalan på Berns i Stockholm via Ticnet. Pris för GAPFs medlemmar och stödorganisationers medlemmar är 100 kr. (kod för medlemmar/stödorganisationernas medlemmar är Fadime2016)

För att delta vid den internationella konferensen i riksdagen krävs föranmälan som du gör här.

Du hittar ett detaljerat program för aktiviteter i städer runtom i Sverige här.