Fira internationella kvinnodagen med Amnesty

Den 8 mars tar Amnesty plats på Plattanscenen med aktiviteter under temat Min kropp, min rätt till abort. Kom och se visning av filmen Vessel och lyssna på panelsamtal om aborträtten i Sverige och världen. Amnestykören uppträder.

Amnestys kvinnorättsgrupp i Stockholm uppmärksammar Internationella Kvinnodagen med att lyfta frågan om kvinnors rätt att bestämma över sin kropp i relation till aborträtten.

Medverkande i panelsamtal:
Kristina Ljungroos, ordförande RFSU
Anna Dahlqvist, chefredaktör för tidskriften Ottar och författare till boken
”I det tysta – Resor på Europas abortmarknad”
Birgitta Bolinder, Amnestyaktivist och en av grundarna till Grupp 8, som var drivande i frågan om fri abort i Sverige
Moderator från Amnesty

Samtalet kommer att lyfta frågan om konsekvenserna av abortförbud för kvinnor i världen men även om aborträttens ställning i Sverige, Europa och världen idag. Hur påverkas aborträtten av de nationalistiska vindar som blåser över Europa? Är inte längre aborträtten i Sverige lika självklar mot bakgrund av bl.a. förslagen om samvetsklausuler som ger läkare rätt att vägra utföra aborter av moraliska skäl?

Dokumentärfilmen Vessel handlar om organisationen ”Women on waves” som hjälper kvinnor att göra aborter i länder där aborträtten är begränsad. Bland annat genom att ha båtar på internationella vatten och göra aborterna till havs.

Eventet är gratis och ingen föranmälan krävs. Se schema och läs mer här!