Flera spännande jämställdhetsjobb att söka

Vill du jobba med jämställdhetsfrågor? Just nu söker vår medlemsorganisation Unizon en verksamhetsutvecklare inom barnfridsområdet med placering på kansliet i Stockholm. Dessutom söker den europeiska kvinnolobbyn (EWL) flera olika medarbetare.

Unizon söker verksamhetsutvecklare

Unizon är ett riksförbund som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra idéburna stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Unizon söker nu en verksamhetsutvecklare med fokus på barn som upplever våld. Verksamhetsutvecklaren för barnfrid arbetar tillsammans med motsvarande utvecklare inom områdena kvinnofrid, våldsprevention, medlemsstöd och utbildning. Sista ansökningsdag är 8 april och tjänsten är placerad på deras kansli i Fruängen i Stockholm. Om du är intresserad kan du läsa mer här.

EWL söker Specialist Research Consultants och Programme Director

European Women’s Lobby (EWL) är Europas största paraplyorganisation för kvinnorörelsen och arbetar för jämställdhet och kvinnors rättigheter i europapolitiken. EWL representerar fler än 2000 organisationer runtom i Europa.

Nu söker de Specialist research consultants som ska kartlägga policies och lagstiftning för att förhindra och motverka våld mot kvinnor och flickor. De länder som ingår i kartläggningen är Albanien, Bosnien och Hercegovina, Kosovo, Makedonien, Montengero, Serbien och Turkiet. Sista ansökningsdag är 23 april, läs mer här.

EWL söker även en Programme Director som ska leda implementeringen av EWL:s Financial Resilience and Sustainability Plan. Personen kommer också att delta i EWL:s lednings- och samordningsteam och ansvara för en annan anställd. Sista ansökningsdag är 8 april, läs mer här.