Nu står det klart att Forum Jämställdhet kommer att erbjuda en egen musikfestival. Efter konferensens första dag är de tusen deltagarna välkomna att besöka Equal at Heart som består av 15 musik- och kulturakter som framförs på olika scener runt om i Örebro.

I månadsskiftet januari-februari 2017 går Sveriges största jämställdhetskonferens av stapeln i Örebro. Forum Jämställdhet lockar ett tusental besökare från offentlig och privat sektor. I programmets 30 seminarier medverkar bland andra ministrar, forskare och experter som jobbar med jämställdhet på olika sätt.

Genom ett samarbete med Örebro kommun och musikfestivalen Live at Heart kommer deltagarna på konferensen få möjlighet att ta del av Equal at Heart. Festivalen erbjuder 15 artister och band som spelar på fem scener runt om i Örebro under kvällen. Det kommer att bjudas på allt från hårdrock till folkmusik.

– Forum Jämställdhet är ett sätt att uppmärksamma alla människor som jobbar och kämpar för jämställdhet runt om i landet. Att de nu får en egen musikfestival känns som ett fantastiskt sätt att få fira och inspirera dem. Dessutom får vi möjlighet att lyfta jämställdhet inom kultur- och musikvärlden som är en väldigt viktig fråga, kommenterar Clara Berglund projektledare för konferensen Forum Jämställdhet.

Murad Artin, kommunalråd för Västerpartiet och ordförande i Örebro kommuns jämställdhetsdelegation gläds åt samarbetet.

– För oss i Örebro kommun är det jättekul att få visa upp en miniatyr av det vi har möjlighet att uppleva här varje år under Live at Heart-festivalen. Det är fantastiskt att få ta del av framtidens artister från Örebro men också resten av landet. Och nu har vi också chansen att visa att musikupplevelser är som bäst när de är jämställda, säger han.

De artister, band och scener som ingår i Equal at Heart kommer att lanseras inom kort.

Vad är Equal at Heart?
Equal at Heart är en del av av Live at Heart-festivalen, skapad speciellt för Forum Jämställdhet. Live at Heart är en unik internationell mötesplats för artister, låtskrivare, producenter, filmare samt människor inom kultur, musik- och filmindustrin. Med fler än 200 akter och 800 artister från hela världen som intar 20 spelställen blir Live at Heart Sveriges största musikfestival. Örebro släpper in musiken på restauranger, caféer, hotell och andra mötesplatser. Gatubilden i Örebro förändras och överallt skapas det en puls och stadskärnan lever upp för Örebroare och andra besökare.

Läs mer och håll utkik efter 2017 års upplaga av festivalen på liveatheart.se.

Vad är Forum Jämställdhet?
Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens. Programmet innehåller föreläsningar med intressanta talare, fördjupande seminarier och interaktiva verkstäder. Välkommen till Örebro 31 januari till 1 februari 2017! Läs mer på forumjamstalldhet.se.

För frågor och kommentarer
För frågor och kommentarer kontakta Clara Berglund, projektledare Forum Jämställdhet
E-post: clara.berglund@forumjamstalldhet.se
Telefon: 070-756 77 91