Fotografering för Lön hela dagen – Stockholm

Vilket klockslag börjar kvinnor jobba gratis? Kom och bilda den nya siffran med oss på Sergels torg den 15 februari och manifestera för kvinnors rätt till lön hela dagen!

Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 13,4 %. Det innebar att kvinnor arbetade gratis efter kl. 15:56 varje dag. (Räknat på en arbetsdag mellan kl. 08 och 17).

Nu är det dags att ta reda på vad klockslaget blivit i år! Kom och bilda den nya siffran med oss. Ta med alla dina vänner och varsitt färgglatt papper i A3-format. Färgen väljer du själv.

Om Lön hela dagen

För att sätta press på regering och arbetsgivare i frågan om jämställda löner har kvinnorörelsens organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer gått samman och bildat Lön hela dagen. Förra året hette vi 15:56-rörelsen. Vad vi heter i år får du reda på om du kommer till fotograferingen!

På Internationella kvinnodagen 8 mars genomförs manifestationer för jämställda löner på nätet och över hela landet. Mer om kampanjen, våra krav och vilka som ingår i 15:56-rörelsen hittar du här.