Framtidens sex- och samlevnadsundervisning

Datum 21 okt 2020

Tid 9.00 - 10.30

Sveriges Kvinnolobby hälsar dig välkommen till ett frukostwebbinarium och lansering av ett nytt metodmaterial för lärare i sex- och samlevnadsundervisning!

Den senaste tidens berättelser om hur unga tjejer och killar påverkas av den lättillgängliga och våldsamma pornografin har blivit en väckarklocka för vuxenvärlden och än en gång visat behovet av en förbättrad sex- och samlevnadsundervisning. Regeringen beslutade nyligen att alla lärare ska utbildas i sex- och samlevnad och Högskoleminister Matilda Ernkrans poängterade att ”barn bör få sin bild av sex från skolan, inte från porrindustrin”. Men vilka är bristerna i dagens sex- och samlevnadsundervisning och hur kan den utvecklas för att möta dagens utmaningar?

Den 21 oktober bjuder Sveriges Kvinnolobby in till ett frukostwebbinarium och diskussion tillsammans med företrädare för politiken, Skolinspektionen, elevhälsan, elevorganisationer med flera. Dessutom lanserar vi ett nytt sex- och samlevnadsmaterial som utgår ifrån ett jämställdhets- och porrkritiskt perspektiv. Välkommen!

MEDVERKANDE
Matilda Ernkrans, Minister för högre utbildning och forskning
Katarina Svensson Flood, barnmorska
Stefanie Luthman, projektledare, Skolinspektionen
• Organisationen Sexualkunskapen Ni Aldrig Fick, SNAF
Samtalsledare: Clara Berglund, generalsekreterare Sveriges Kvinnolobby

Fler medverkande tillkommer

Tid: 21 oktober kl. 9-10.30
Plats: Online via Zoom
Föranmälan krävs, begränsat antal platser. Anmäl dig här!
Fotograf Matilda Ernkrans: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Fotograf Katarina Svensson Flood: Jonas Bilberg / Aftonbladet / TT
Fotograf SNAF: Mika Brorsson