Frankrike följer Sveriges exempel och inför sexköpslagen!

Idag kl. 16.00 röstar det franska parlamentet igenom en lag som förbjuder sexköp. Processen har tagit flera år, och i dag fattar parlamentet äntligen det slutgiltiga beslutet.

Frankrikes nya lag slår fast att prostitution är en form av våld och ett hinder för jämställdhet. Beslutet välkomnas av kvinnorörelsen över hela världen och innebär att Frankrike blir ytterligare ett i raden av länder som följer den svenska modellen att förbjuda köp av sex.

– Den svenska kvinnorörelsen gratulerar Frankrike för det avgörande steg som landet nu tar. Beskedet är ett viktigt steg för kvinnors rättigheter och jämställdhet i hela världen. Kvinnors kroppar är inte till salu. Nu hoppas vi att ännu fler länder i Europa följer efter! säger Clara Berglund, generalsekreterare för Sveriges Kvinnolobby.

Lagförslaget är inspirerat av den svenska sexköpslagen och ser efterfrågan som den avgörande drivkraften bakom sexuellt utnyttjande. Sedan sexköpslagen infördes i Sverige 1999 har Norge och Island följt efter och den svenska modellen diskuteras för närvarande bland annat i Kanada, Storbritannien och på Irland.

Kom och fira med oss!

Sveriges Kvinnolobby bjuder in till firande i dag kl. 16.00 på café Petite France, John Ericssonsgatan 6 på Kungsholmen i Stockholm. Välkommen!

Kontakt:
Clara Berglund
Generalsekreterare, Sveriges Kvinnolobby
Tel: 070-7567791
E-post: clara.berglund@sverigeskvinnolobby.se

Pressmeddelandet på MyNewsdesk