IKFF lanserar en ny kampanjfilm. Gå med i deras globala rörelse för fred, nedrustning och kvinnors rättigheter.

Varje år uppgår världens militära utgifter till ca 1750 miljarder dollar. Det skulle räcka för att finansiera FN:s organ för kvinnors rättigheter i 6300 år. Sverige fortsätter att exportera vapen till diktaturer. Ökad militarisering motverkar jämställdhet, men jämställdhet ökar chanserna för och hållbarheten av fred. Vi behöver inte investera i vapen och krig, det är ett val vi gör. Är det inte dags att istället investera i fred, frihet och feminism?

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) är den svenska sektionen av den internationella fredsorganisationen Women’s International League för Peace and Freedom (WILPF). Det unika för IKFF är att de som fredsorganisation arbetar för att öka kvinnors makt och politiska deltagande i allt beslutsfattande som rör fred, säkerhet och nedrustning. De var bland annat drivande i att FN: s säkerhetsråd år 2000 antog resolution 1325 om kvinnor, fred och säkerhet.

IKKF utgör en stark röst gentemot makthavare både här i Sverige och internationellt! Var med när de mobiliserar för fred, nedrustning och kvinnors rättigheter inför 8 mars.

Kolla in kampanjfilmen här och läs mer om deras arbete här.

Vill du bli medlem? Swisha 180 kronor till 1234760674. Märk betalningen MEDLEM och ange din mejladress.

Vill du ge en gåva? Swisha valfri summa till 1234760674. Märk betalningen GÅVA.