Jämställdhetsministern och Cordelia Fine till Forum Jämställdhet 2020!

Forum Jämställdhet 2019 blev fullsatt och fick genomgående höga betyg i utvärderingarna. Nu öppnar vi anmälan till nästa års konferens som anordnas i Jönköping. Välkommen till konferensanläggningen Elmia den 5-6 februari 2020! Säkra din plats och anmäl dig redan nu till Early bird-pris.

Heta stolen med jämställdhetsministern och samtal om segregation

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (Mp) och den brittiska psykologen och professorn Cordelia Fine är bland de första namnen som släpps ur programmet. Åsa Lindhagen medverkar dels i ett pass där hon blir utfrågad om regeringens jämställdhetspolitik. Ministern som också har ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation deltar även i ett seminarium tillsammans med Vladimir Ahmed från organisationen Vi är Sverige om hur olika typer av jämställdhetsarbete kan vara en metod för att motverka segregation.

Den brittiska professorn Cordelia Fine är författare till de prisbelönade böckerna Testosteron Rex och Delusions of gender. Hon skriver regelbundet i Wall Street Journal och New York Times och bemöter föreställningar om biologiska skillnader mellan kön som förklaringsmodell för traditionella könsroller och det ojämställda samhället. Hon kommer under Forum Jämställdhet att reda ut vad som är myt och vad som är forskningsbelagda fakta om relationerna mellan könshormon, hjärnan och det ojämställda samhället.

Tema Agenda 2030

Nästa års konferens har tema Agenda 2030. FN:s utvecklingsagenda 2030 har ett särskilt jämställdhetsmål, men ska även ha ett genomgående jämställdhetsperspektiv. På Forum Jämställdhet kommer flera seminarier och metodverkstäder visa på hur jämställdhet kan förstärka arbetet med att nå de övriga 16 målen och agendan i sin helhet.

En annan nyhet från programmet är ett spår som inspireras av ”TED Talks”. Dessa kommer att erbjuda rena föreläsningar på olika spännande teman kopplat till jämställdhet.

Ta del av Jönköpings jämställdhetsarbete i det öppna programmet

Även allmänheten är välkommen till Forum Jämställdhet. Det öppna programmet är kostnadsfritt och arrangeras av Jönköpings kommun, Region Jönköpings län, Länsstyrelsen i Jönköping och Jönköping University. Här visas en bredd av jämställdhetsarbete som pågår i Jönköpings län med omnejd. Programmet innehåller föreläsningar, panelsamtal, kulturinslag och mycket mer. Läs mer här. (länk till Forum Jämställdhets hemsida)