Konferens: Män måste ta ansvar för våldet mot kvinnor

Tensta kvinno- och tjejjour bjuder in till konferens om hur vi stoppar mäns våld mot kvinnor. Välkomna till Blå Huset i Tensta den 21 februari.

Män i Tensta har ansvar för att stoppa kontroll och våld mot kvinnor i Tensta. Det är en avgörande fråga för samhällets utveckling. Vad vill och gör Stockholms stad? Vad säger forskningen? Vad säger lagen? Vad kan vi tillsammans göra för att skapa ett jämställt Tensta? Kom och lyssna till politiker och ledande experter. Delta i diskussionerna och kom med bra idéer. Var med och skapa jämställda mötesplatser.

Medverkande: Ann-Margret Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad, Devin Rexvid, fil.dr. i socialt arbete & projektledare i GAPF, Claes Borgström, advokat & tidigare JämO, Carina Ohlsson, S-kvinnor, Cecilia Elving, Liberala
kvinnor, Guluzar Tarhan Selvi, VHEK, Sahra Bargadle, Tensta kvinno- och tjejjour. Moderator: Gertrud Åström, jämställdhetsexpert.

Anmäl dig senast 16 februari till gertrud.astrom@telia.com.

Tensta kvinno- och tjejjour erbjuder skydd för kvinnor och barn som utsatts för våld. Stöd ges på svenska, engelska, ungerska, somaliska, ryska, ukrainska, turkiska, arabiska, finska och tigrinja.