Den 6 mars arrangerar TCO Göteborg en manifestation för jämställda löner och bildar det nya klockslaget efter vilket kvinnor arbetar gratis fram till 17.00 varje dag! Efteråt kan medlemmar i TCO Göteborg vara med vid liveinspelning av podden ”Feminist javisst men” med Emma Knyckare och Josefin Johansson. 

Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 12,5 %. Då jobbade kvinnor gratis efter kl. 16:00, varje dag. (Räknat på en arbetsdag mellan kl. 08 och 17). Nu är det dags att ta reda på vad klockslaget blivit i år! Kom och visa ditt stöd i kampen för jämställda löner genom att delta i manifestationen och fotograferingen av det nya klockslaget. 

Efter manifestationen finns det möjlighet för TCO Göteborgs medlemmar att tillsammans gå till Bio Roy och delta som publik i livepodden ”Feminist javisst men” där Emma Knyckare och Josefin Johansson tillsammans med gästen Åsa Gustafsson diskuterar kvällens tema: Arbete. Obligatorisk anmälan här, begränsat antal platser.

Om Lön hela dagen
För att sätta press på regering och arbetsgivare i frågan om jämställda löner har kvinnorörelsens organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer gått samman och bildat Lön hela dagen. Förra året hette vi 16:00-rörelsen. Vad vi heter i år får du reda på om du kommer till fotograferingen!

På Internationella kvinnodagen 8 mars genomförs manifestationer för jämställda löner i sociala medier och över hela landet. Mer om kampanjen, våra krav och vilka som ingår i samarbetet hittar du här.

Fler fotograferingar kommer att hållas på olika platser runt om i landet inför och på 8 mars. Gå med i facebook-gruppen för lokala ambassadörer för mer info.

KONTAKT: hej@lonheladagen.se
FÖLJ OSS PÅ TWITTER & INSTAGRAM: @lonheladagen