Maktsalongen lanserar sajt om att bemöta motståndet mot jämställdhetsarbete

Maktsalongen höll i juli månad ett seminarium i Almedalen där civilsamhällets största guide för hur en löser och bemöter motståndet mot jämställdhetsarbete skapades. Guiden blev en 80 meter lång vimpel som nu håller på att omvandlas till en sajt som kommer att lanseras den sjätte oktober.

På hemsidan ingaursäkter.se kommer svaren på de vanligaste ursäkterna för att inte jobba jämställt och konkreta lösningar på de jämställdhetsproblem som de flesta organisationer kämpar med att läggas upp. Hemsidan skall kunna användas som ett uppslagsverk, checklista och/eller inspirationskälla. Lösningarna kommer att kunna användas mot dåliga ursäkter för att inte ta jämställdhetsarbetet på allvar.

Vill du hjälpa till? Genom att använda #ingaursäkterkvar kan du redan idag engagera dig genom att berätta varför du är trött på ursäkter samt dela dåliga ursäkter du har hört. Du kan även gå med i Maktsalongens testgrupp där du kan hjälpa till att utveckla och utvärdera ingaursäkter.se innan lanseringen. När lösningar på hur motståndet mot jämställdhetsarbete kan bemötas finns #ingaursäkterkvar.