Finansminister Magdalena Andersson inviger Forum Jämställdhet

Nästa års upplaga av Sveriges största jämställdhetskonferens invigs av Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S). Hon kommer till Jönköping den 5 februari för att hålla ett invigningsanförande om regeringens feministiska politik och arbete med att nå målen i Agenda 2030 på ett jämställt sätt.

– Sveriges regering är en feministisk regering och därför är jag mycket glad över möjligheten att invigningstala. Ekonomisk ojämställdhet är ett av de främsta skälen till skillnader i makt och frihet som vi ser mellan kvinnor och män i dagens Sverige. Det ser jag framemot att diskutera på plats i Jönköping, säger Magdalena Andersson (S).

– Att få in ett jämställdhetsperspektiv i den ekonomiska styrningen är en nyckel för att rusta Sverige inför framtiden. Vi är därför glada att finansministern kan medverka på Sveriges största jämställdhetskonferens säger Fanny Cavalli, projektledare för Forum Jämställdhet.

Förutom invigningen kommer statsrådet Magdalena Andersson att medverka i ett seminarium som handlar om hur Sverige ska få en ekonomisk politik och ett skattesystem som gynnar jämställdheten. Andra medverkande kommer bland annat att vara en av Sveriges främsta tongivare inom feministisk ekonomi Agneta Stark, docent i företagsekonomi.

Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens. Nästa gång hålls konferensen i Jönköping 5-6 februari 2020. Temat kommer att vara Agenda 2030. Forum Jämställdhet samlar 1100 personer från både privat och offentlig sektor. Läs mer om programmet och anmäl dig på www.forumjamstalldhet.se