Nu öppnar anmälan till Forum Jämställdhet och nominering till Svenska Jämställdhetspriset

Varje år arrangerar Sveriges Kvinnolobby landets största jämställdhetskonferens – Forum Jämställdhet. 2018 genomförs konferensen den 6-7 februari i Karlstad. Redan nu kan du anmäla dig till konferensen och nominera bidrag till utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset som delas ut på plats.

Syftet med Forum Jämställdhet är att stärka arbetet med jämställdhetsintegrering i Sverige, det vill säga att ett jämställdhetsperspektiv ska integreras i alla processer och beslut. Genom att samla politiker, chefer och experter från offentlig och privat sektor vill vi flytta fram positionerna och få fler organisationer att arbeta jämställdhetsintegrerat och utveckla det arbete som redan görs. Vi vill också höja statusen på jämställdhet som politikområde i allmänhet och jämställdhetsintegrering som kompetensområde i synnerhet.

Förberedelserna inför mötet är i full gång och det är redan nu möjligt att anmäla sig och nominera bidrag till utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset.  Anmälningsavgiften för Forum Jämställdhet är 3 900 kronor (exklusive moms) fram till den 15 november. Sveriges Kvinnolobbys medlemsorganisationer kommer precis som förra året ha möjlighet att köpa en biljett per organisation till halva priset.

Programmet för konferensen kommer att beröra teman som ekonomi, miljö, välfärd och arbete ur ett tydligt jämställdhetsperspektiv. Bland de talare som hittills har presenterats finns Robert Jensen, aktivist och professor i journalistik vid Univeristy of Texas, Tobias Baudin, ordförande för fackförbundet Kommunal och Maria Arnholm, tidigare jämställdhetsminister och partisekreterare för Liberalerna.

Läs mer om konferensen och anmäl dig här.

Nominera till Svenska Jämställdhetspriset här.