Praktik med fokus på kvinnors rättigheter

OBS! Ansökningstiden för denna praktikplats gick ut 10 april 2020.

Brinner du för kvinnors rättigheter? Har du god kunskap om jämställdhetsfrågor? Är du bra på att uttrycka dig i tal och skrift? Då kanske det är dig vi söker!

Sveriges Kvinnolobby söker en praktikant till höstterminen 2020 med placering på kansliet i Stockholm. Som praktikant hos oss medverkar du i den löpande verksamheten och är delaktig i organisationens projekt. Välkommen med din ansökan senast 10 april.

Om organisationen

Sveriges Kvinnolobby samlar 45 medlemsorganisationer som tillsammans arbetar för att stärka kvinnors position i samhället. Vi arbetar för att integrera ett kvinno- och jämställdhetsperspektiv i alla politiska, ekonomiska och sociala sammanhang och vänder oss främst till beslutsfattare och makthavare.

Praktikplatsen hos oss innebär bland annat kommunikations- och påverkansarbete, medlemskontakt och uppgifter som rör vårt medlemskap i European Women’s Lobby. Hos oss får du en inblick i kvinnorörelsen och det svenska och europeiska jämställdhetsarbetet.

Kvalifikationer

  • Engagemang för kvinnors mänskliga rättigheter
  • Kunskap om jämställdhetsfrågor.
  • Kan uttrycka dig väl i skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet är önskvärt
  • Erfarenhet av arbete med kommunikation, webb och sociala medier är meriterande.

Välkommen med ett ansökningsbrev och CV senast 10 april till: info@sverigeskvinnolobby.se. Skriv ”Praktik HT20” i ämnesraden.

Praktiken gäller 20 veckor under höstterminen (datum är flexibla). Praktiken är oavlönad och bör vara en del av din utbildning.

Vill du veta mer om vad praktiken innebär? Läs intervjun med Siri som gör praktik hos oss under vårterminen här.

För mer information kontakta Sveriges Kvinnolobbys kansli:
08-33 52 47
info@sverigeskvinnolobby.se