Praktikplats för Forum Jämställdhet

Forum Jämställdhet söker en praktikant till Sveriges Kvinnolobbys kansli i Stockholm för höstterminen 2017. Som praktikant medverkar du i arbetet inför Sveriges största jämställdhetskonferens. Sök senast 20 april.

Forum Jämställdhet är en årligen återkommande nationell konferens med fokus på hur ett jämställdhetsperspektiv kan integreras i alla delar av en verksamhet. Vi vänder oss till chefer, förtroendevalda och experter i offentligfinansierade verksamheter och fackliga organisationer. Forum Jämställdhet lockar cirka 1000 personer och arrangeras av Sveriges Kvinnolobby som är en partipolitiskt obunden och ideellt verksam paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse. Forum Jämställdhet är vårt sätt att fördjupa kunskaper om jämställdhet och flytta fram positionerna för jämställdhet i hela landet. Nästa konferens genomförs i Karlstad den 6 till 7 februari 2018.

Arbetsuppgifter
Som praktikant hos oss är du delaktig i alla delar för förberedelserna av en stor konferens. Du får även en inblick i jämställdhetspolitiken, offentlig förvaltning och fördjupning i aktuella samhällsfrågor ur ett jämställdhetsperspektiv. Du kommer under din praktik få möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtida arbetsliv.

  • Kontakt med talare, deltagare och konferensanläggning. (I år hade vi 100 medverkande talare så som ministrar, forskare och tongivande jämställdhetsexperter.)
  • Förberedelser av seminarier, programpunkter och andra evenemang.
  • Arbete med utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset
  • Kommunikation och marknadsföring

Kvalifikationer
Vi tror att praktikplatsen är meningsfull för dig som läser statsvetenskaplig inriktning eller genusvetenskap, men även för dig som studerar kommunikation eller event-inriktade utbildningar. Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att ha organiserat möten eller event
  • Engagemang för och/eller kunskap om jämställdhet
  • Erfarenhet av att arbeta med kommunikation, webb och sociala medier
  • Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet

Praktiken är oavlönad och bör vara en del av din utbildning. Efter avslutad praktik får du möjlighet att delta på konferensen som genomförs den 6-7 februari i Karlstad. Välkommen med din ansökan och CV till info@forumjamstalldhet.se senast den 20 april.

Mer information
Telefon: 08-33 52 47
E-post: info@forumjamstalldhet.se