Pressmeddelande: Annika Strandhäll kommer till Forum Jämställdhet

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll kommer att medverka vid konferensen Forum Jämställdhet 31 januari till 1 februari i Örebro. Forum Jämställdhet är landets största jämställdhetskonferens och ett viktigt tillfälle för kompetensutveckling för alla som arbetar med eller ansvarar för jämställda verksamheter.

– Våra feministiska framsteg är aldrig självklarheter, utan ett resultat av mångas hårda arbete. Det är en självklarhet för mig att delta på Forum Jämställdhet, för att tillsammans med alla andra deltagare lägga grunden för framtidens feministiska segrar, kommenterar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Socialförsäkringsministern kommer att medverka i ett seminarium om hur föräldraförsäkringen kan utformas för att främja ekonomisk jämställdhet mellan kvinnor och män. Just nu pågår en  översyn av föräldraförsäkringen. Uppdraget ska delredovisas 31 oktober 2016.

– Föräldraförsäkringens utformning spelar en stor roll för nivån av jämställdhet i samhället, särskilt för de kvinnor, inte sällan utlandsfödda, som står utan arbete. På Forum Jämställdhet gräver vi djupare i föräldraförsäkringen och hur den kan förbättras, berättar Clara Berglund, projektledare för Forum Jämställdhet.

För kommentarer
Clara Berglund, projektledare, Forum Jämställdhet
clara.berglund@forumjamstalldhet.se / 070-756 77 91

Forum Jämställdhet
Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens. Vi lockar ett 1000-tal besökare från offentlig och privat sektor. Vi erbjuder föreläsningar med intressanta talare, fördjupande seminarier och interaktiva verkstäder. Goda exempel från hela landet, skarpa analyser och nya idéer ger dig verktyg att skapa bättre och mer jämställda verksamheter. Välkommen till Örebro 31 januari till 1 februari 2017!

För mer information om program, medverkande och biljetter, besök forumjamstalldhet.se.

Pressmeddelandet på MyNewsdesk.