Regnér, Strandhäll och Bolund klara för Jämställdhetsdagarna 2016

Nu står det klart att jämställdhetsminister Åsa Regnér (s), socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (s)  och finansmarknadsminister Per Bolund (mp) kommer att medverka under Jämställdhetsdagarna 27-28 januari i Malmö. Jämställdhetsdagarna är en nationell konferens som handlar om jämställdhetsintegrering.

Jämställdhetsintegrering, det vill säga att jämställdhet ska genomsyra alla processer och beslut, är den svenska jämställdhetspolitikens huvudsakliga strategi. Trots det har det saknats en nationell samling för att sprida kunskap och dela goda exempel om arbetet.

– Allt mer tyder på att det behövs en tydligare styrning och uppföljning av jämställdhetspolitiken. Jämställdhetsdagarna är ett viktigt tillfälle för att ta upp och diskutera bland annat den frågan. För mig som jämställdhetsminister är det självklart att åka dit och delta, säger Åsa Regnér. ​

Utöver Åsa Regnér kommer bland annat följande personer att delta under Jämställdhetsdagarna:

Per Bolund – Finansmarknads- och konsumentminister, biträdande finansminister
Annelie Nordström – Ordförande, Fackförbundet Kommunal
Annika Strandhäll – Socialförsäkringsminister
Ulrika Boethius – Ordförande, Finansförbundet
Margareta Pålsson – Landshövding, Skåne län
Märta Stevi – Regionråd, Region Skåne
Katrin Stjernfeldt Jammeh – Kommunstyrelsens ordförande, Malmö Stad.

För kommentarer:

Clara Berglund, ordförande Sveriges Kvinnolobby.

berglund.clara@gmail.com, 0707 – 56 77 91

Anki Frencken, Congress Director

anki.frencken@mci-group.com, 08 5465 1520

Mer om Jämställdhetsdagarna:

Jämställdhetsdagarnas program bygger på förståelsen att jämställdhet är en del av lösningen på samhällets viktigaste utmaningar. Konferensen omfattar två dagar med kompetensutveckling och omvärldsbevakning. Jämställdhetsdagarna innehåller plenumdiskussioner, seminarier och workshops med fokus på praktiska lösningar. Jämställdhetsdagarna erbjuder möjlighet till utställningar, nätverkande och grundläggande utbildningar i jämställdhetsintegrering.

Mer om Jämställdhetsdagarna.

Läs pressmeddelandet på Mynewsdesk.