Seminarium om Livscirkeln

TRIS, Tjejers rätt i samhället, bjuder den 17 november in till seminarium och panelsamtal i Stockholm om deras arbetsmarknadsprojekt för nyanlända kvinnor – Livscirkeln.

Mariet Ghadimi, grundare av TRIS och årets mottagare av Raoul Wallenbergpriset kommer att presentera Livscirkeln och berätta varför det är nyckeln till framgångsrik integration och förebyggande mot hedersrelaterat våld och förtryck. Därefter hålls en paneldebatt i cirka 35 till 40 minuter.

Livscirkeln är ett integrations – och arbetsmarknadsprojekt för nyanlända kvinnor inom etableringen. I Livcirkelprogrammet förbereder TRIS nyanlända kvinnor mentalt och praktiskt för hur de tar sig vidare till att söka arbete, utbildning eller starta eget företag. Genom att få en egen inkomst och kunskaper om sina rättigheter är TRIS övertygade om att nyanlända kvinnor får större möjligheter att påverka sin framtid.Projektet drivs med medel från Arbetsförmedlingen Uppsala och Livscirkeln har tagit fram ett metodprogram för hur man kan få fler nyanlända kvinnor i arbete.

För mer information och anmälan: info@tris.se, sista anmälningsdag är 1 november. Läs mer om projektet här.

Läs också Sveriges Kvinnolobbys granskning av etableringsuppdraget som TRIS bidragit till: Snabbspår & stickspår.