Seminarium: stater mot kvinnors rättigheter

Riksdagens tvärpolitiska nätverk mot förtryck och diskriminering i hederns namn bjuder i samarbete med Varken hora eller kuvad med flera in till seminariet STATER MOT KVINNORS RÄTTIGHETER i riksdagen den 22 mars.

Kvinnorättsaktivister från Turkiet, Yemen, Iran och Amnesty har bjudits in för att lyfta kvinnors situation – hur det är att leva som kvinna under kvinnoförtryckande lagar och den kampen som kvinnor för i olika delar av världen.

Medverkande: Nurten Ozkoray, Forskare i sociologi och journalist, om kvinnors situation i Turkiet, Chnoor Maki, Student och kvinno – och barnrättsaktivist, om kvinnors och barns situation i Iran och Kurdistan, Hana Al-Khamri, Kvinnorättsaktivist från Yemen, om kvinnors situation i Yemen och Saudiarabien, Katarina Bergehed, Sakkunnig inom kvinnors rättigheter för Amnesty, om kvinnors situationer i bl.a. Syrien samt i Afrikanska och Nordafrikanska länder.

Politisk panel: Birgitta Ohlsson (L), Ewa Thalén Finné, Andre vice talman (M), Amineh Kakabaveh (V), Ulrika Modéer, Statssekreterare (MP). Moderator: Johanne Hildebrandt, Journalist.

Seminariet genomförs på både engelska och svenska.

Anmälan sker senast onsdag 21/3 kl. 15 till amineh.kakabaveh@riksdagen.se. Kom gärna 30 minuter innan för att hinna gå igenom riksdagens säkerhetskontroll.

Här hittar du inbjudan.