Stefan Löfven gratulerar EWL på 25-årsdagen

Nu finns ett nytt nyhetsbrev från European Women’s Lobby ute. Där kan du bland annat läsa om deras årsmöte och 25-årsfirande i Bryssel förra helgen och se en hälsning från Stefan Löfven.

Den 30-31 maj höll EWL årsmöte i Bryssel. I samband med detta firade organisationen 25 år av feministisk aktivism.

Stefan Lövfen skickade en videohälsning till firandet och tackade EWL för deras arbete för kvinnors rättigheter.

”Den svenska regeringen står bakom er i ert arbete för kvinnors rättigheter. Ert arbete är lika hedervärt som det är nödvändigt för att nå en värld där frihet inte bara är ett ord utan en rättighet delad av oss alla” sa Stefan Löfven.

På årsmötet antogs ett nytt strategiskt ramverk för de kommande fem årens arbete: ”Together for a Feminist Europe”.

Dessutom antogs tre motioner med särskilt brådskande frågor som medlemsorganisationerna anser att EWL måste lyfta. Motionerna handlade om att det ska finnas 50% kvinnor vid förhandlingsborden i fredssamtal, att åtgärder behövs för att skydda särskilt utsatta kvinnor i konfliktområden i Ukraina och ett upprop för att EU bör utnämna 2016 till året då våld mot kvinnor ska upphöra.

Läs om EWL:s årsmöte och mycket mer i deras senaste nyhetsbrev.

European Women’s Lobby (EWL) är EU:s största paraplyorganisation för kvinnorörelsen. EWL:s uppdrag är att verka för jämställdhet och kvinnors rättigheter i europapolitiken och att fungera som länk mellan det politiska beslutsfattandet och kvinnoorganisationerna i Europa. Sveriges Kvinnolobby är den svenska koordinationen i EWL. Läs mer om EWL.