Terrafem

Vi stödjer Terrafems kampanj Kvinnor på flykt – gör det du också!

Just nu är 60 miljoner människor på flykt, många av dessa är kvinnor. Kvinnor utsätts för våldtäkt och andra sexuella övergrepp under flyktvägen. Många kvinnor flyr från olika former av våld såsom våld i hederns namn, tvångsäktenskap, kvinnohandel och könsstympning.

När dessa kvinnor kommer till Sverige är Terrafem en av de organisationer som stöttar, ger samtal och andra insatser. De riktar sig till asylsökande kvinnor och kvinnor på flykt som utsatts för våld för att de ska kunna bearbeta sina trauman relaterade till våld. Det behövs rätt kompetens och kunskap för att kunna möta och stödja människor i sådana situationer, därför gör Terrafem denna kampanj.

Se Clara Berglunds, Sveriges Kvinnolobbys ordförande, uttalande för kampanjen:

För att kunna möta det ökade behovet behövs din hjälp.

Stöd Terrafem genom att bli jourkvinna eller sätt in ett bidrag till Kvinnor på flykt på Terrafems kontonummer 901068-7 eller swisha till kontonummer 1234652467.

Terrafem blundar inte. Blunda inte du heller.

Om Terrafem:
Terrafem är en frivillig organisation som driver en rikstäckande jourtelefon på 64 språk. Här har kvinnor tillgång till stödsamtal och rådgivning på sitt modersmål, erhåller adekvat stöd och information om sina rättigheter i Sverige samt kvalificerad juridisk rådgivning.

Läs också:

Uttalande från Sveriges Kvinnolobbys ordförandemöte: 7 krav för en feministisk flyktingpolitik