Varken hora eller kuvad söker engagerad verksamhetsutvecklare

 

Varken hora eller kuvad (VHEK) bildades 2005 och är en avdelning av den internationella organisationen Ni Putes Ni Soumises som bildades i Paris 2003. VHEK:s grundare och ordförande Amineh Kakabaveh har sedan starten arbetat med feministiska och antirasistiska frågor, framförallt i segregerade förorter i Sverige. Vår verksamhet går ut på att informera, debattera och agera mot rasism, kvinnoförtryck och hedersrelaterat våld och förtryck. Grunden för vårt arbete är att demokrati och jämställdhet skall inkludera alla – oavsett kulturell och religiös bakgrund.

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till vårt kontor i Bredäng. I arbetet ingår att bygga ut och vidga föreningens verksamhet. Vi arbetar bland annat med utbildning om hedersförtryck, rasism, diskriminering och mänskliga rättigheter i skolor, SFI-undervisning och på fritidsgårdar. Just nu driver vi med ett projekt för att stärka kvinnors organisering samt ungdomars och kvinnors makt och demokratiska delaktighet på de platser i landet där VHEK finns.

Som verksamhetsutvecklare kommer du även att stödja befintliga arbetsgrupper ute i landet samt starta fler lokala arbetsgrupper i Sverige samt sprida information om våra frågor till en bredare krets i samhället.

Vi söker dig med följande kvalifikationer

  •  Kunskap om hedersförtryck och arbetslivserfarenhet inom vårt område.
  • God samarbetsförmåga, prestigelös, initiativrik med ett strukturerat arbetssätt och förmåga att arbeta självständigt.
  • En eldsjäl med bra simultankapacitet. Kan hålla tal, föredrag och workshops för ungdomar, myndigheter och politiker.
  • Vana att skriva protokoll, nyhetsbrev, bidragsansökningar och andra mer formella texter.
  • Teknisk vana och erfarenhet av redigering av podcast och film, då vi i och med Covid-19 arbetar mer digitalt.

Följande kvalifikationer är meriterande

  • Erfarenhet av arbete inom folkrörelser, gärna kvinnorörelsen.
  • Studier i Statsvetenskap, etnologi, sociologi, socionomexamen eller motsvarande.

Ansökan och personligt brev skickas till info@vhek.se. Sista ansökningsdag är den 15 februari 2021. Tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är en projektanställning. Arbete på kvällar och helger kan förekomma. Om du har frågor, ring: 076-130 12 36.

Läs mer på: www.vhek.se